Imázsfilm: Beszéljenek a képek!

Az imázsfilm egyfajta reklámfilm, ám kevésbé direkt. Célja, hogy a pozitív tulajdonságokat, értékeket bemutatva kedvező képet alakítson ki a nézőben az adott termékről, cégről, intézményről, rendezvényről, településről vagy desztinációról. Az imázsfilm kellemes érzéseket, pozitív asszociációkat kelt a mozgókép, a zene, a vágások és sajátos effektek keverékével.

A turisztikai termék megfoghatatlan, ezért az imázsfilm a legjobb eszköz, hogy az élményt, a hangulatot átadja: úgy ragadja meg a táj vagy akár egy hotel hangulatát, hogy a néző elvágyódjon arra a helyre. A turisztikai desztinációk, települések, szállodák, éttermek ezért jól tudják használni vendégforgalmuk növelésére. A film beszédesebb, hangulatosabb és jobban felkelti a figyelmet, mint a szöveg vagy a fénykép.

A kisfilmek oktatási vagy kulturális, művészeti intézmények bemutatására is kiválóan alkalmasak.

Az imázsfilm egy cég, vállalat presztízsét és termékeinek ismertségét is növelheti.

Az imázsfilm készítésekor együtt dolgozik a marketinges és a filmes. A megrendelővel együttműködve áll össze a kisfilm koncepciója, képi és zenei világa. A filmek készülhetnek felirattal vagy narrációval is. Az imázsfilmek jellemzően 1-3 percesek.

Az imázsfilm sokoldalú és hatékony marketingeszköz: feltöltheti honlapjára, megoszthatja az Interneten, gyűjthet rá nézőket és lájkokat, kiadhatja DVD-n, reklámként használhatja az Interneten és a TV-ben, levetítheti rendezvényeken.

jack’s hill film

A Jack’s Hill Film készítette a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter tagjainak imázsfilmjeit, tekintse meg a kisfilmeket a Gyeregyalog youtube csatornáján.

Leave a Comment.

1 × négy =